Blogg
 
 
 
 

Känner du att du vill kommentera kan du använda formuläret nedan.

Max och Leia

Letar du efter ett enkelt och bra webbhotell kan jag rekommendera One.com

http://one.me/svalydwk

På den här sidan kommer jag att då och då skriva ner lite tankar och funderingar, kommentera vissa händelser osv... Lite nyheter som jag fiskat upp här och där kommer också att läggas upp. Allt väl förankrat med var jag hämtat informationen från...Inga "fejk news" här inte...Hoppas jag!! 🤔Senaste nytt från SLU.  Mars 2020 


Hundars mentala egenskaper och beteenden är viktiga för att både ägare och hundar skall må bra. För att kunna ta hänsyn till detta i avelsarbetet har vi i Sverige standardiserade tester som beskriver hundars beteenden, till exempel Mentalbeskrivning Hund (MH), Beteendeprövning hund (BPH)

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) undersöker alternativ för internationella jämförelser av avelsdjur.


I detta arbete har SLU:s forskare i samarbete med Försvarsmakten och universitetet i Edinburgh undersökt möjligheten att jämföra svenska och brittiska hundar med hjälp av enkätfrågor. I studien ingick schäfrar från Försvarsmakten och privatägda brittiska schäfrar. Hundägare och fodervärdar utfrågades om deras hundars beteende i vardagen. Enkäten som användes (C-BARQ) har utformats och validerats i tidigare internationella studier. Hundarnas arvsmassa undersöktes från salivprov.

Studien visade att enkätsvaren gick att koppla till hundarnas genetiska profil. Detta innebär att det går att använda enkätsvar från hundägare om hur deras hundar beter sig för att hitta gener som påverkar beteendet. Metoden verkar fungera bra även över landsgränser.

 


Två nya Flattar har kommit inom familjen. Systrarna Gilliam´s Gold Good News " Tezla" som bor hos oss och Gilliam´s Gold The Fifth Dimension " "Chili" som ägs av sonen Micke.  Skall bli så fantastiskt roligt att få följa far och son i deras träning med småttingarna.

Leia

Sötaste Vickan,

Gilliam´s Gold Victoria Falls.

13/6 2019

Det blev en riktig WT helg i Orsa/Grönklitt. På lördag en Unghundsderby som heter duga. 5 Stationer med svårighetsgrad  ++. 


Man hade utnyttjat terrängen på ett föredömligt sätt. Det var strålande väder ca 28 grader varmt men vinden lättade upp med lite svalka.


Vi hade hyrt stuga på Orsa Camping som vi delade med Vickans kullsyster Luna med dotter och deras matte Elisabeth.  Gott om plats och kan verkligen rekommenderas.

Själva WT-upplägget var lite i svåraste laget för Leia. Eftersom inte signalerna sitter ordentligt ännu ville jag inte använda pipan, det gjorde att hennes markeringar inte blev tillräckligt effektiva och resulterade i lite lägre poäng.


Men det som var intressant är att återigen bekräftar hon att trots att hon är en liten mjuk tik, så har hon en inre styrka till att mäkta med allt vad vi utsätter henne för....Jag älskar denna lilla underbara hund.


Vickan gjorde hyfsat bra ifrån sig och var 3:e bästa Flat. Roffe hade önskat något lite bättre hörsamhet. Men vad kan man vänta sig av en skendräktig Vickan?! ... Till skillnad från Vickan har Pippi mycket bättre hörsamhet när hon är skendräktig vilket hon visade på Wt. 😜 Dirigeringen på 1:a rutan förstod jag att hon inte skulle klara. Så långt hade hon aldrig gått tidigare. Dolda dirigeringar är hennes sämsta sida. 

 

29/4 2019

Flatshowen 2019 blev en härlig helg. Vickans resultat kan du läsa om under nyheter och resultat. Leia fick inte starta då hon började löpa. Det är ett mastodontarbete styrelsen i Västra lagt ner för att vi skall kunna komma ut och roa oss och våra hundar en helg. Många tack för detta. 

1/4 2019

Nu har vi tävlat för första gången . Det blev ett WT i Jönköping. Leia skötte sig utmärkt och Matte gjorde ganska bra ifrån sig också. Men på station tre, skickade jag plötsligt iväg henne med en viftning med handen istället för ordet apport. ...Ja då blev nollan ett konstaterat faktum. Trots den blev det 69 poäng. Duktiga Leia! ♥️

Roffe och Vickan gjorde riktigt fint ifrån sig och hamnade på en snöplig 2plats. 1 poäng skilde mellan 1:an och 2:an.  Super kul att Vinnaren var en Flathane och tvåan en Flattik bland alla labbarna och golden. 

Super grattis till 

Barbro Nordborg    Sweet Licorice Boyse´s heasant  

SSRK Småland

Leia