BloggDubbelklicka här för att lägga till din egen text.


Kennel Antopos

På den här sidan kommer jag att då och då skriva ner lite tankar och funderingar, kommentera vissa händelser osv... Lite nyheter som jag fiskat upp här och där kommer också att läggas upp. Allt väl förankrat med var jag hämtat informationen från...Inga "fejk news" här inte...Hoppas jag!! 🤔


Max och Leia

Leia

Två nya Flattar har kommit inom familjen. Systrarna Gilliam´s Gold Good News " Tezla" som bor hos oss och Gilliam´s Gold The Fifth Dimension " "Chili" som ägs av sonen Micke.  Skall bli så fantastiskt roligt att få följa far och son i deras träning med småttingarna.

Sötaste Vickan,

Gilliam´s Gold Victoria Falls.

13/6 2019

Det blev en riktig WT helg i Orsa/Grönklitt. På lördag en Unghundsderby som heter duga. 5 Stationer med svårighetsgrad  ++. 


Man hade utnyttjat terrängen på ett föredömligt sätt. Det var strålande väder ca 28 grader varmt men vinden lättade upp med lite svalka.


Vi hade hyrt stuga på Orsa Camping som vi delade med Vickans kullsyster Luna med dotter och deras matte Elisabeth.  Gott om plats och kan verkligen rekommenderas.

Själva WT-upplägget var lite i svåraste laget för Leia. Eftersom inte signalerna sitter ordentligt ännu ville jag inte använda pipan, det gjorde att hennes markeringar inte blev tillräckligt effektiva och resulterade i lite lägre poäng.


Men det som var intressant är att återigen bekräftar hon att trots att hon är en liten mjuk tik, så har hon en inre styrka till att mäkta med allt vad vi utsätter henne för....Jag älskar denna lilla underbara hund.


Vickan gjorde hyfsat bra ifrån sig och var 3:e bästa Flat. Roffe hade önskat något lite bättre hörsamhet. Men vad kan man vänta sig av en skendräktig Vickan?! ... Till skillnad från Vickan har Pippi mycket bättre hörsamhet när hon är skendräktig vilket hon visade på Wt. 😜 Dirigeringen på 1:a rutan förstod jag att hon inte skulle klara. Så långt hade hon aldrig gått tidigare. Dolda dirigeringar är hennes sämsta sida. 

 

29/4 2019

Flatshowen 2019 blev en härlig helg. Vickans resultat kan du läsa om under nyheter och resultat. Leia fick inte starta då hon började löpa. Det är ett mastodontarbete styrelsen i Västra lagt ner för att vi skall kunna komma ut och roa oss och våra hundar en helg. Många tack för detta. 

1/4 2019

Nu har vi tävlat för första gången . Det blev ett WT i Jönköping. Leia skötte sig utmärkt och Matte gjorde ganska bra ifrån sig också. Men på station tre, skickade jag plötsligt iväg henne med en viftning med handen istället för ordet apport. ...Ja då blev nollan ett konstaterat faktum. Trots den blev det 69 poäng. Duktiga Leia! ♥️

Roffe och Vickan gjorde riktigt fint ifrån sig och hamnade på en snöplig 2plats. 1 poäng skilde mellan 1:an och 2:an.  Super kul att Vinnaren var en Flathane och tvåan en Flattik bland alla labbarna och golden. 

Super grattis till 

Barbro Nordborg    Sweet Licorice Boyse´s heasant  

SSRK Småland

Nu är det väldigt länge sedan jag skrev något här på sidan. tiden har inte riktigt räckt till. Mycket händer och sker. Nu har snön äntligen försvunnit, såå skönt tycker jag som vill ut och träna  hund i gräs istället för snö. Leias avlämningar blir alltmer stadigare. Hon är så rolig att arbeta med. Har en lyhördhet som det var längesedan jag fick arbeta med.  Leia är på många vis lik Vickan i sitt sätt. Fast gudarna skall veta att Vickan leker nästan aldrig och Leia leker alltid.... Utom när hon jobbar! 

Vi kan bara konstatera att det inte blev några valpar.

7/1 2019

Tre unghundar fick jobba på i förrgår. Lilla labben Meja, Flattarna Leia och Punch. Vi började med skott och markeringar till Meja. Det är ju inte helt lätt det där med att veta exakt var dummyn hamnar. :) Men hon gjorde bra ifrån sig i alla fall. Leia fick börja med fotgående och fyrkanten. Inga problem. Leia har alltid varit en duktig markör och inte haft några problem  med avstånd. I och med löpet , kunde hon helt plötsligt inte markera lika bra längre, dessutom låste hon fast sig på ett vissst avstånd.... Det var skönt att se att detta numera är på väg  bort.

 

Punch ville starta med markeringar . Som vanligt är han måttligt intresserad efter 3-4 markeringar.  Men denna gång plockade vi fram pistolen och sköt. Hm, då blev det liiite mer intressant. Då kom apportkastaren fram , och se då jäklar i min själ blev det fart i pojken igen! 

Efter en kort vila för hundarna lade vi ut ett sök på 14 olika vilt. Roffe och Yvonne skickade av några skott i söket då de lade ut fåglarna. 

Hundarna jobbade jätteduktigt allihop. Vi kan bara återigen konstatera att det är vilt som gäller för Punchen-pojken. Då gör han ett kanonjobb. Tre trötta unga hundar kröp nöjda ihop under kvällen. 😍

5/1 2019

Trettondagafton, My dog pågår för fullt. Men jag har valt att avstå i år då jag är rädd för att dra hem någon smitta jag inte vill utsätta Vickan för just nu...Usch, jag saknar detta spektakel.  Det är alltid lika roligt att gå där och strosa , göra några väääldigt  viktiga inköp ...(Läs : NOT)  Alla dessa vackra hundar att titta på... Tja, " vad är väl en bal på slottet"  😕  ... Nåja tur att man kan roa sig med lite  apporteringsträning istället. Idag blir träning med fågel. 😄

4/1 2019 

Tid för Vickans Ultraljud är beställ till slutet på nästa vecka,

 

30/12

Valpträff  i Helgö med Leias Kennel Il Sano´s. Uppfödaren Malin tragglar med oss och det är så kul att se  hur allihop utvecklas och bara blir bättre och bättre.

Hennes träningskoncept med oss grundar sig på att valparna/unghundarna inte skall få för höga förväntningar. Så det förekommer inte en massa kast och hämta. Men att knalla och gå hur mycket som helst med hunden i jaktfot det gör vi.

En och en annan markering blir det också, men det kan lika gärna vara matte som får hämta den . 😜

Att sitta  kvar ensam på linje hör till en av de övningar vi ägnar oss åt. Där är de jätteduktiga allihop och tidsgränsen töjs vid varje träff. 

 

Kan bara konstatera att det är guld värt med en uppfödare som med glädje delar med sig av sin erfarenhet till sina valpköpare. Tänk på det när ni skall välja valp. Det är inte enbart föräldradjuren som är viktiga utan kolla även  vilket engagemang uppfödaren har till sina valpköpare. 

 

 29/12 2018

Dagen börjar med dis och småregn. mörkt och tråkigt väder. Tur vi har lite ljus i vårt hus!

Idag firar vi bröllopsdag,  känns som det inte alls är 33 år sedan vi steg in i Näsets kapell den 29/12 1985. Jag hade en ljus blå brudklänning som min mamma sydde åt mig och våra döttrar hade likadana i miniatyr.  En brudslöja i samma blåa nyans som klänningen och min Fasters virkade krona  i guldtråd på huvudet. Roffe hade för andra gången i sitt liv en kostym. 😃 Men vi kan lägga till ytterligare 11 år som ett  par. 😊

21/12 2018

Idag blir det finbesök. Roffe och jag har fyra underbara barnbarn som kommer för att förbereda Julen . Här skall göras kola, knäck och ischoklad så klart.

18/12 2018

 

Väntan, väntan och en otroligt stor portion nyfikenhet, serveras varje morgon,middag,kväll. Ibland t o m  på natten. Ibland så tycker man tiden bara flyger iväg.... Men just nu känns den passera med snigelfart. 🙄

14/12 2018

Informationen är hämtad från en artikel ur Dog News

 

Vad skall du göra om hunden insjuknar i Kennelhosta?

Kennelhosta är egentligen ett samlingsnamn på symtom som kan orsakas av flera olika infektionsämnen.

Symtomen är hostningar och nysningar som för det mesta avtar efter ett par veckor, men kan hålla i sig längre i sällsynta fall. Sjukdomen är extremt smittsam och har en inkubationstid på 4–5 dagar.

 

Ofta upplever man det som om hunden satt något i halsen som den försöker få upp. ”Hostattackerna varierar från milda till så kraftiga att hunden drabbas av kväljningar eller kräkningar”, säger veterinär Ylva Trygger i en artikel i Dog News.

 

Kennelhosta är mycket smittsamt därför är det viktigt att isolera hundar som uppvisar symtom. Det gäller inte minst under hundtävlingar eller i rastgårdar där många hundar vistas samtidigt.

Smittan förs vidare mellan matskålar, via händer och kläder som fått saliv på sig från en sjuk hund.

 

Normalt behöver man inte behandla Kennelhosta, utom då hostan är så kraftig att att man kan behöva ge hostdämpande medicin.

 

Lunginflammation är en av de följdsjukdomar som kan uppstå och som dessvärre kan vara livsfarligt för valpar och unga hundar.

 

Det vaccin som finns mot kennelhosta är inte hundraprocentigt eftersom det är flera virus och bakterier inblandade.  

 

Mina egna tankar

Vacccinet håller  endast ett år, så det är viktigt att fylla på varje år. ...Varför skall man då vaccinera sin hund om det ändå inte  hjälper fullt ut???? .... Vad jag har förstått så tenderar det att inte bli så allvarligt om hunden är vacccinerad.... En anledning nog så god enligt mitt tycke.

Leia

Tidigare artiklar kan du läsa genom att scrolla ner.

 4/12 2018 artikel ur Dog News ang. kennelhosta.

 


Känner du att du vill kommentera kan du använda formuläret nedan.