Blogg

Kennel Antopos

På den här sidan kommer jag att då och då skriva ner lite tankar och funderingar, kommentera vissa händelser osv... Lite nyheter som jag fiskat upp här och där kommer också att läggas upp. Allt väl förankrat med var jag hämtat informationen från...Inga "fejk news" här inte...Hoppas jag!! 🤔

Sötaste Vickan,

Gilliam´s Gold Victoria Falls.

14/12 2018

Informationen är hämtad från en artikel ur Dog News

 

Vad skall du göra om hunden insjuknar i Kennelhosta?

Kennelhosta är egentligen ett samlingsnamn på symtom som kan orsakas av flera olika infektionsämnen.

Symtomen är hostningar och nysningar som för det mesta avtar efter ett par veckor, men kan hålla i sig längre i sällsynta fall. Sjukdomen är extremt smittsam och har en inkubationstid på 4–5 dagar.

 

Ofta upplever man det som om hunden satt något i halsen som den försöker få upp. ”Hostattackerna varierar från milda till så kraftiga att hunden drabbas av kväljningar eller kräkningar”, säger veterinär Ylva Trygger i en artikel i Dog News.

 

Kennelhosta är mycket smittsamt därför är det viktigt att isolera hundar som uppvisar symtom. Det gäller inte minst under hundtävlingar eller i rastgårdar där många hundar vistas samtidigt.

Smittan förs vidare mellan matskålar, via händer och kläder som fått saliv på sig från en sjuk hund.

 

Normalt behöver man inte behandla Kennelhosta, utom då hostan är så kraftig att att man kan behöva ge hostdämpande medicin.

 

Lunginflammation är en av de följdsjukdomar som kan uppstå och som dessvärre kan vara livsfarligt för valpar och unga hundar.

 

Det vaccin som finns mot kennelhosta är inte hundraprocentigt eftersom det är flera virus och bakterier inblandade.  

 

Mina egna tankar

Vacccinet håller  endast ett år, så det är viktigt att fylla på varje år. ...Varför skall man då vaccinera sin hund om det ändå inte  hjälper fullt ut???? .... Vad jag har förstått så tenderar det att inte bli så allvarligt om hunden är vacccinerad.... En anledning nog så god enligt mitt tycke.

 

13/11 2018  Naturläkemedel istället för antibiotika

 
 
 

Känner du att du vill kommentera kan du använda formuläret nedan.

Tidigare rtiklar kan du läsa genom att scrolla ner.

18/12 2018

 

Väntan, väntan och en otroligt stor portion nyfikenhet, serveras varje morgon,middag,kväll. Ibland t o m  på natten. Ibland så tycker man tiden bara flyger iväg.... Men just nu känns den passera med snigelfart. 🙄

13/12 2018

🎵  Då i vårt mörka hus stiger med tända ljus

Saanktaa Lucia,Sankta Lucia!!!🎶   Dagen  till ära har jag jobbat lite med att översätta boken Balans. Lite intressant läsning i Oliver Kiralys bok är hans inställning till att lära in bl a stoppsignalen efter det att man lärt hunden jobba på UT kommando.  i och för sig ett ganska logiskt tänk tycker jag. 

11/12 2018

Ögonlysningen gick bra. Men Vickans beteende fick mig att fundera på om hon är  tidig i sitt höglöp. Så på eftermiddagen fick vi komma ner till Smådjurkliniken i Lerum och inviga deras nya fina progesteronavläsningsmaskin. Och se där, det var bara att åka hem och boka färja.  😁

9/12 2018 

 I morgon drar vi iväg till Västra djursjukhuset och för en ögonlysning av Vickan.

5/12 2018

Hur livet kommer att bli med tre stycken löptikar på samma gång kan man ju fundera på!!!  Först Leia, och nu även både Pippi och Vickan. Stackars Punch!!! ... Förberedelserna för kommande parning är i full gång.

 1/12

Valpträff  på IL SANO`S i Alvesta  för Leia  och syskonen i Pepzie -Jovi kullen

30/11 2018

I morgon bär det av till Alvesta och Leias uppfödare för valpträff. Vi får hoppas att vädrets makter är med oss under tiden och låter oss slippa regn och blåst.  

24/11 2018

Liten blir stor! Leia har börjat löpa knappt 8 månader gammal.  Hade ju varit skönt om hon dröjt lite till. Undrar om de andra två också kommer igång nu snart? ..  Med tanke på att vi planerar para Vickan detta löp hade det ju varit bra om vi hade kunnat klara julafton. 😏

22/11 2018

I går påbörjades jag äntligen arbetet med att översätta boken Balance av Oliver Kiraly. Framöver  kommer jag  att delge några av hans tankar om hundträning. 

20/11 2018

Fick följande atikel på mailen härom dagen från SLU.

Ja, det är enligt min mening hög tid att man ser sig om efter alternativa metoder. Vi är många som fått bra hjälp av alternativa metoder. Något måste göras, och det nu. ...Innan allt fler  resistenta bakterier får fäste här .

 

 

Naturläkemedel istället för antibiotika till produktionsdjur?

Senast ändrad: 13 november 2018

 

Antibiotikaresistenta bakterier är ett växande hot för mänskligheten och användningen av antibiotika till produktionsdjur har därför fått ett ökat fokus. I Europa förordas ofta naturläkemedel som ett alternativ till antibiotika för dessa djur. Naturläkemedel finns tillgängliga och används i många europeiska länder, men deras effektivitet och pålitlighet är omdiskuterad.

 

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har gjort en genomgång av vetenskapliga artiklar där naturläkemedel använts till nötkreatur, gris och fjäderfä under Europeiska produktionsförhållanden. Genomgången visade på stora problem med den vetenskapliga kvaliteten hos en stor andel av artiklarna , framför allt vad gällde studiernas upplägg och genomförande.

 

Därför kunde SLU:s forskare inte dra några generella slutsatser om naturläkemedels användbarhet.

Bättre studier som undersöker naturläkemedels användbarhet, utförda på verkliga gårdar som kan anses representativa för produktionsformen, behövs för att få klarare resultat. Att utveckla alternativ för att effektivt behandla och förebygga sjukdom, i kombination med förbättrad djurhållning, är nyckeln till minskad global användning av antibiotika.